3 redenen waarom jij in de jachtbouw wilt werken

man houtbewerking op jacht
door Cintra
Categorie: Bedrijven
Als technisch specialist wil je werken aan iets waar je trots op kan zijn. Je wil eer van je werk hebben en voor kwaliteit gaan. Denk jij er ook zo over? Heb je er dan wel eens aan gedacht om te gaan werken in de jachtbouw? Als je er niet mee opgroeit, sla je deze sector gemakkelijk over in je hoofd. Maar dat is onterecht! In de jachtbouw zijn juist interessante uitdagingen te vinden voor technische vaklui. Welk specialisme jij ook uitoefent! Waarom jij voor een baan in de jachtbouw zou moeten gaan? Wij leggen het je haarfijn uit.

1. Samen bouwen aan een groots project

In de jachtbouw werk je met vele handen aan een enorm project: een luxe jacht. Elke dag zie het project vorderen en als je geluk hebt, ben je betrokken van de bouw van de eerste onderdelen, tot de tewaterlating. Je hebt dus echt eer van je werk en werkt met luxe, hoogwaardige materialen. Of je nu aan de kleinste details in het interieur werkt, of aan de grote onderdelen van het jacht: je bundelt je krachten met andere vakmensen. Je doet het echt samen!

2. Samenwerken met specialisten uit uiteenlopende disciplines

Wil jij je werkzaamheden uitbreiden naar andere hoeken van de techniek? Wil jij altijd blijven leren? In de jachtbouw werk je nauw met andere specialismes samen. Zo nauw, dat je er altijd wat van zult opsteken. Jij kunt er uitblinken in je eigen specialiteit, maar het is ook nog eens ontzettend goed voor je ontwikkeling. Welke specialismes er allemaal benodigd zijn in de jachtbouw, zal je verbazen. Het is echt een dwarsdoorsnede van alle technische disciplines.

  • Monteur
  • Meubelmaker
  • Meubelspuiter
  • Cascobouwer
  • Interieurbouwer
  • Scheepstimmerman
  • Engineer
  • Hout- of metaalbewerker

3. Het werk ligt voor het oprapen

Steeds meer mensen zijn geïnteresseerd in het kopen van een jacht. Het is toch een statussymbool, dat steeds meer mensen zich kunnen veroorloven. En omdat het bouwen van een jacht vaak toch wel een aantal jaren duurt, zijn er aardig wat arbeidsuren mee gemoeid. Kies je dus voor een carrière in de jachtbouw, dan zit je nooit verlegen om werk. Het gaat vaak om langdurige projecten, die over het algemeen prima betaald worden. En je krijgt de kans om mee te werken aan iets unieks!

Rispens: jouw partner voor werk in de jachtbouw

Ligt de volgende stap in jouw carrière in de jachtbouw? Dan is het de kunst om de vacature te vinden die jou op het lijf geschreven is. Heb je daar hulp bij nodig? Dan is Rispens Uitzendbureau jouw partner in het vinden van die volgende stap. Ze werken met intercedenten die zelf ervaring meenemen uit de jacht- en scheepsbouw en kijken graag met je mee welke baan 100% bij jouw kwaliteiten past. Want ook een baan in de jachtbouw is maatwerk!

Bekijk de huidige vacatures

Je bent nu vast benieuwd geworden welke vacatures er op dit moment openstaan in de jachtbouw. Goed nieuws: op de website van Rispens vind je altijd de laatste vacatures in deze sector. Meer gespecialiseerd in scheepsbouw of interieurbouw? Ook daarvoor zijn er regelmatig nieuwe vacatures. Je selecteert eenvoudig het werkgebied van jouw voorkeur, sorteert de vacatures op afstand en kunt direct solliciteren als je interesse hebt. En staat jouw ideale baan er nu niet tussen? Schrijf je dan in, dan kunnen de intercedenten van Rispens met je uitkijken naar jouw droombaan!

Huidige vacatures in de jachtbouw >