Vliegbestemmingen

man in vliegveld
door Cintra
Categorie: Blog

Ben je nog op zoek naar een leuke vakantiebestemming en wil je daar graag vliegend heen? Dan is deze blog net wat voor jou, want in deze blog kun je vinden waar je allemaal heen kan vliegen.

Vliegvelden

In Nederland kennen we vijf vliegvelden waar consumenten vandaan kunnen vliegen. Deze vijf luchthavens zijn: Schiphol Airport, Eindhoven Airport, Groningen-Eelde Airport, Maastricht-Aachen Airport en Rotterdam-The Hague Airport.

Bestemmingen

Vijf vliegvelden die verspreid zijn door het hele land. Elk met zijn eigen voor- en nadelen, maar het belangrijkste is: waar kun je allemaal naar toe vliegen?

Schiphol Airport

Schiphol Airport is het grootste vliegveld van Nederland. Dit zie je ook terug in het aanbod. Vanuit Schiphol kun je namelijk naar maar liefst 317 bestemmingen vliegen, waarvan 182 bestemmingen zich in Europa bevinden. De overige 135 bestemmingen zijn intercontinentale bestemmingen.

Top vijf populairste bestemmingen:

 1. Heathrow
 2. Barcelona
 3. Parijs
 4. Rome
 5. Dublin

Eindhoven Airport

Eindhoven Airport is niet zo groot als Schiphol Airport, maar dat betekent niet dat je niets aan dit vliegveld hebt. Je kunt vanaf Eindhoven Airport namelijk naar 131 bestemmingen vliegen.

Top vijf populairste bestemmingen:

 1. Londen
 2. Boedapest
 3. Malaga
 4. Alicante
 5. Faro

Groningen-Eelde Airport

Groningen-Eelde Airport is het kleinste vliegveld op het lijstje, maar ideaal als je ergens in het Noorden woont. De reis naar het vliegveld is dan een stuk korter dan als je bijvoorbeeld naar Schiphol zou gaan. Vanaf Groningen-Eelde Airport kun je naar 8 bestemmingen vliegen.

De 8 bestemmingen zijn:

 1. Kreta
 2. Gran Canaria
 3. Mallorca
 4. Antalya
 5. Bodrum
 6. Guernsey
 7. Scandinavian Mountains

Maastricht-Aachen Airport

Maastricht-Aachen Airport is het zuidelijkste vliegveld van Nederland. Met behulp van verschillende vliegmaatschappijen vlieg je naar 14 bestemmingen, die gelegen zijn in Europa en buiten Europa.

De 5 leukste bestemmingen vanaf Maastricht-Aachen Airport:

 1. Bari
 2. Alicante
 3. Antalya
 4. Rodos
 5. Kreta

Rotterdam-The Hague Airport

Rotterdam-The Hague Airport wordt ook wel het kleine broertje van Schiphol genoemd. Vlieg je graag binnen Europa? Dan is Rotterdam-The Hague Airport geschikt voor jou. Met 55 bestemmingen heb je namelijk een ruime keuze.

Landen waar je naartoe kan vliegen:

 1. Spanje
 2. Frankrijk
 3. Italië
 4. Kroatië
 5. Marokko
 6. Oostenrijk
 7. Turkije
 8. Engeland
 9. Portugal
 10. Griekenland
 11. Hongarije
 12. Zwitserland
 13. Kaapverdië

Je volgende bestemming

Weet je al waar je de volgende keer naar toe gaat? Nog niet? Kijk dan zelf eens op de sites van de vliegvelden, misschien zie je er wel een hele leuke bestemming tussen staan, die wij hier nog niet hebben benoemd.