De finishing touch met unieke schakelaars en stopcontacten

door admin
Categorie: Bedrijven

Als je een huis gaat inrichten, ben je geneigd te focussen op de grote gebaren: de kleur van de muren, de keuze van de juiste meubels, een nieuwe keuken of vloer. Terwijl details juist ook zo belangrijk zijn! Wat heel veel mensen overslaan of simpelweg vergeten in de inrichting van hun huis, is het kiezen voor stijlvol schakelmateriaal. Toch loont het zeker de moeite om hier aandacht aan te besteden: je kunt niet zonder schakelaars en stopcontacten in het dagelijks leven, dus waarom zou je kiezen voor lelijke of nietszeggende exemplaren? Een kleine investering van tijd en geld maakt al een heel verschil!

Een belangrijk detail in ieder interieur

Hoe je het ook wendt of keert, schakelmateriaal is in iedere ruimte in huis aanwezig. Elke kamer heeft op z’n minst een lichtschakelaar en een stopcontact. Vaak zit het ook nog eens prominent in beeld: halverwege de muur, vlak naast een deuropening of een raamkozijn. Je oog wordt er altijd naartoe geleid, hoe onbewust ook. Als je vooral aandacht besteedt aan de kleur op je muur, je vloerbedekking of de keuze van je gordijnen, zou je eigenlijk dus dezelfde energie in het uitkiezen van je schakelmateriaal moeten steken! Stopcontacten en schakelaars zijn bepalender dan je denkt.

Van opbouw naar inbouw

Heeft jouw huis nog ouderwetse opbouw stopcontacten en -schakelaars? Dan is dit het eerste waar je korte metten mee gaat maken. Niet alleen zijn deze ruimtevreters een doorn in het oog, ze stammen meestal ook nog eens uit het jaar nul en kunnen dus ondertussen potentieel gevaarlijk zijn! In moderne huizen zijn elektriciteitsleidingen ingefreesd in de muur; hetzelfde geldt voor aansluitingen als stopcontacten en lichtschakelaars. Je aansluitingen en bekabeling worden niet alleen beter beschermd, het staat ook nog eens veel mooier en strakker. Inbouw schakelmateriaal is een sieraad aan de muur, waar uitstulpingen van opbouw schakelmateriaal weinig toevoegen aan het moderne interieur.

Als je overstapt van opbouw naar inbouw schakelmateriaal, is dat wel even een klusje: de leidingen en aansluitingen moeten alsnog uitgefreesd worden in de muur. Wel is het absoluut een waardevermeerdering voor je huis: eentje die absoluut de investering waard is.

Handige functies

Het schakelmateriaal in huis aanpakken heeft als voordeel dat je alle functionaliteiten ervan ook eens na kunt lopen. Werkt alles wel zoals jij dat zou willen? Zitten alle schakelaars en stopcontacten wel op een logische plek? Mis je bepaalde functies, of kan het wel een beetje slimmer bij jou in huis? Dit is hét moment om eens goed door te pakken en het precies in te richten zoals jij dat wil. We hebben een aantal slimme ideeën voor je, waarmee je in een handomdraai je schakelmateriaal voor je laat werken!

  1. Is je algemene verlichting te fel voor een gezellige sfeer, of juist niet krachtig genoeg om lekker bij te kunnen lezen of werken? Met een dimmer pas je het licht aan op de wensen van dat moment. Plaats dus eens een dimmer en ontdek je voordelen van een aanpasbare lichtsterkte!
  2. Altijd tekort aan oplaadpunten in huis? Tegenwoordig bestaan er ook stopcontacten met extra USB-poorten. Zo laad je op één stopcontact gelijktijdig meerdere mobiele apparaten op!
  3. Ben je in de kelderkast, op zolder of in de schuur altijd in het donker op zoek naar de lichtknop? Combineer dan eens een comfortschakelaar en een bewegingsdetector en laat het licht aanspringen zodra je de ruimte binnenkomt!

Helemaal anders: ga voor zwart

Als je je in gedachten een lichtschakelaar voorstelt, is die in de meeste gevallen wit. Logisch, traditioneel gezien is dat altijd de kleur geweest die voor schakelmateriaal gekozen werd. Maar wist je dat het ook anders kan? De laatste jaren komen er steeds meer aanbieders op de markt die zwart schakelmateriaal aanbieden. Superstoer!

Of je nu voor mat of glanzend zwart gaat: opvallend is het zeker. Combineer het met een prachtig design en installeer echte eyecatchers in alle ruimtes in huis. Zwart schakelmateriaal kiezen is dé manier om jouw stopcontacten en schakelaars extra stijl en klasse mee te geven.

Wat zijn de beste merken?

Ga je jouw schakelmateriaal in huis vervangen, dan wil je kiezen voor een merk dat kwaliteit levert. En een mooi design! Maar waar kies je dan voor? De aanbieders zijn legio en je wil wel jarenlang vooruit kunnen met je nieuwe schakelmateriaal. De meest verkochte merken in Nederland zijn Gira, Busch-Jaeger, Peha en Jung. Maar ook met Merten, Berker en Niko doe je altijd een goede koop! Onze tip: bekijk vooral welke stijl het beste bij jou past en check of het merk alle schakelaars verkoopt die je in huis wil plaatsen.

Wil je de beste merken schakelmateriaal voordelig aanschaffen? Neem dan eens een kijkje in het assortiment stopcontacten en schakelaars van Elektro-kopen.nl. Hier vind je altijd schakelmateriaal van topmerken, tegen de scherpste prijzen!

Bekijk schakelmateriaal bij Elektro-kopen.nl