Gras kiezen voor jouw gazon: waar let je op?

gras kiezen
door mariekeknippers@ram-marketing.nl
Categorie: Bedrijven

Het is zover: jij gaat je tuin voorzien van een prachtige, groene grasmat. Eentje waar de kinderen lekker op kunnen ravotten, of je huisdieren veel plezier van gaan hebben. Of je houdt hem lekker voor jezelf en gaat genieten van de prachtige groene aanblik die het jouw tuin gaat geven! Als je voor gras gaat, wil je straks natuurlijk wel een gezond en onderhoudsvriendelijk gazon. Op welke dingen moet je dan letten als je de eerste stappen gaat zetten in de aanleg ervan? Waar let je op als je jouw gras gaat uitkiezen?

Onze tip: ga voor graszoden

In één keer een mooie, groene grasmat aanleggen? Dat willen we stiekem toch allemaal. Geen eindeloos geduld hoeven opbrengen tot jouw grasplantjes eindelijk volwassen zijn en je weer op je gras mag lopen: met graszoden rol je jouw kant-en-klare grasmatten zó uit in je tuin. Even aanwalsen en voilà: daar schittert jouw nieuwe grasmat al! Onkruid krijgt bijna geen kans, omdat de graswortels zo mooi dicht tegen elkaar aan gegroeid zijn. Een goede basis voor een mooi gazon!

  • Kant-en-klare grasmatten
  • Direct een groen uitzicht
  • Onkruid krijgt geen kans

Natuurlijk is er ook binnen de wereld van de graszoden nog weer veel te kiezen. Hoe zorg je ervoor dat je graszoden kiest die bij jou passen? Met deze tips kies je keer op keer voor graszoden waarmee je in no time een gezonde grasmat aanlegt.

1) Hoe lang heeft het gras mogen groeien?

De groeitijd van je graszoden is een bepalende factor in de kwaliteit van het gras. Heeft het langer mogen liggen, dan zijn de graswortels sterker en kunnen de plantjes meer hebben: zijn de plantjes nog te jong, dan liggen verdroging en kale plekken op de loer. Vraag je kweker dus hoe lang de graszoden de tijd hebben gekregen om te groeien: bij minder dan 10 maanden groeitijd moet je deze graszoden niet eens in overweging nemen. En wil je een betere kwaliteit gras? Ga dan voor minimaal 13 tot 14 maanden groeitijd.

2) Zijn er plastic netten in je gras verwerkt?

Waarom zou je in vredesnaam plastic netten verwerken in je gazon? Nou, omdat je gras dan sneller te oogsten is. Minder groeitijd, sneller van het veld: dat is handig voor de teler! Je zit vervolgens echter wel altijd met die netten in de grond. Linke soep als je gaat verticuteren, of als er kinderen op je gazon spelen. En plastic in de bodem is natuurlijk nooit een goed idee! Blijf dus weg van graszoden met plastic netten, ook als de kweker zegt dat de netten afbreekbaar zijn. Je levert simpelweg in op kwaliteit!

3) Hoe milieuvriendelijk is je gras gekweekt?

Hoe is jouw grasmat bemest, en welke middelen zijn er gebruikt om onkruid in het gras te verdelgen? Ook dit zijn belangrijke dingen om je in te verdiepen, voor je gras aanschaft van een bepaalde kweker. Tijdens deze twee processen kunnen er namelijk een boel chemicaliën in jouw grasmat verdwijnen. Zit je hier niet op te wachten? Kies dan voor een natuurlijk gazon, dat biologisch gekweekt wordt. Zowel qua bemesting als qua onkruidbestrijding is er ook een natuurlijke methode. Zeker als er veel op je gras gespeeld wordt door kinderen of huisdieren is het een belangrijk aandachtspunt.

4) Past de grassoort bij jouw gebruik van je gazon?

Ligt jouw gras alleen maar mooi te zijn, of stuitert er regelmatig een horde kinderen overheen? Het is slim om de kwaliteit van je gras aan te laten sluiten bij de doeleinden die je gazon heeft. Hoef je er niet zo vaak overheen te lopen, dan is een basic grasmat uitstekend: wordt je gras regelmatig op de proef gesteld, kies dan ook voor een premium graszode. En wil je jouw steentje bijdragen aan een beter milieu? Kies dan voor ecologisch gras, dat op een 100% natuurlijke manier gekweekt wordt!

Groen en gezond Drents gras, zonder netten

Zeker weten dat je bestelt bij een adres waar je ruim de keuze hebt voor jouw nieuwe grasmat? Bij Topgazon kun je kiezen uit 3 verschillende gras, die op het juiste moment speciaal voor jou afgestoken worden van de mooiste Drentse akkers. Kies uit lekker voordelige Speelgazon graszoden, topkwaliteit Premium graszoden of de Natuurzoden, die helemaal ecologisch verantwoord gekweekt worden. Tegen een kleine vergoeding worden ze zelfs op rol bij je thuisbezorgd!

Ga naar Topgazon.nl >