Je vrijheid terug met een aangepaste rolstoelbus

aangepaste rolstoelbus
door admin
Categorie: Bedrijven

Als je afhankelijk bent van een rolstoel, dan kan je vrij verplaatsen zomaar een uitdaging worden. Waar je ook heen gaat, jouw rolstoel moet met je mee. En dat zorgt ervoor dat niet ieder voertuig geschikt is om mee te reizen. Gelukkig bestaat er tegenwoordig een grote keuze in rolstoel aangepaste voertuigen, waarmee rolstoelgebruikers zich veilig en gemakkelijk van A naar B kunnen verplaatsen. Mét hun rolstoel! Vandaag lichten we één type voor je uit: de rolstoelbus. Welke mogelijkheden biedt dit type gehandicaptenvervoer, en welke ervaringen hebben andere rolstoelgebruikers en met hun rolstoelbus?

Zelf rijden of met gemak vervoerd worden

Of je nu zelf achter het stuur wil kruipen of je moet laten rijden, een rolstoelbus kan op al deze wensen aangepast worden. Wil je als rolstoelgebruiker zelf rijden, dan kunnen er tal van aanpassingen gemaakt worden waarmee dat veilig kan. Denk hierbij aan een verplaatsing van het gaspedaal of het aanbrengen van handbediening. En ben je vooral op zoek naar een bus waarin je als rolstoelgebruiker makkelijk vervoerd kunt worden met je rolstoel, dan is een rolstoelbus met bodemverlaging en oprijgoot of -plateau voor jou ideaal. Verder kun je kijken naar slimme vastzetmechanismen waarmee je rolstoel onderweg perfect op zijn plaats blijft.

Mogelijkheden voor laag tarief wegenbelasting

Een manier waarop je mogelijk veel geld kunt besparen op jaarbasis, is het aanvragen van het laag tarief wegenbelasting. Vaak heb je daar recht op als je als rolstoelgebruiker een rolstoelbus aanschaft! Je maandbedrag voor de wegenbelasting van je bus kan zomaar een flink aantal euro’s lager uitvallen, waardoor het rijden van zo’n bus automatisch een stuk goedkoper wordt. Vergeet dus niet de mogelijkheden te onderzoeken van een gereduceerd tarief wegenbelasting en doe jouw aanvraag direct na aanschaf van je rolstoelbus bij de Belastingdienst!

Ervaringen met de aanschaf van een rolstoelbus

Iemand die aan een rolstoel gebonden is weer laten genieten van zijn of haar bewegingsvrijheid, is één van de mooiste dingen die er is. Dat weten ze als geen ander bij Kikkert Rolstoelauto’s. Onderstaande klanten kochten een aangepaste rolstoelbus bij hen, en genieten nu van het gemak om op pad te gaan waar en wanneer ze maar willen. Lees hun ervaringen en laat je inspireren!

“ Uniek maatwerk voor onze zoon ”

“Wij waren op zoek naar een rolstoelbus voor het vervoer van onze zoon Maikel, die een beperking heeft. We hadden al een aangepaste auto, maar deze was aan vervanging toe. Als echte Scania fan werd Maikel bij oplevering verrast met een heus Scania logo op de achterruit, waar hij nog elke dag van geniet. Wij kunnen de manier waarop we zijn geholpen door Rolstoelauto’s Kikkert omschrijven als correct, zakelijk, prettig en met oog voor de wensen van de klant.”
– Fam. Wachtmeester

“ Unieke kennis en ervaring ”

“Wij waren dringend op zoek naar een andere rolstoelbus omdat onze vorige bus, waarin we 13 jaar hebben gereden, het op zijn 21e had begeven. Wat meteen opviel bij Kikkert was het grote aanbod en de mooie website met uitgebreide informatie over de auto’s en bussen. Meteen gebeld, met een bus uit de voorraad concreet in gedachten. En dan blijkt de unieke kennis en ervaring: advies was om een andere bus te kiezen, de Transit die we nu hebben.

Het plaatsen van een lift en het vervangen van de oprijplaat die er nu op zat, was geen probleem. Nog dezelfde middag een proefrit afgesproken bij ons thuis. Geweldig die service. En dat geldt ook voor de aflevering: gewoon bij ons aan huis gebracht!” – Fam. Dogger

Jouw eigen rolstoelbus aanschaffen?

Als jij erover denkt om een rolstoelbus te gaan aanschaffen, kan Kikkert Rolstoelauto’s jou de helpende hand bieden. Niet alleen hebben ze standaard een groot aanbod nieuwe rolstoelbussen en occasions klaar staan; je kunt ook een zoekopdracht bij ze uitzetten, waarmee ze speciaal voor jou op zoek gaan naar jouw gedroomde rolstoelvoertuig. Ideaal als je op zoek bent naar dat ene specifieke model! Je rolstoelbus kan tot in de details afgewerkt worden met slimme hulpmiddelen: overleg gerust met één van hun specialisten om de mogelijkheden te ontdekken.

Vind jouw rolstoelbus bij Kikkert