Onmisbare items bij het leggen van een houten vloer

tools vloer leggen
door mariekeknippers@ram-marketing.nl
Categorie: Bedrijven

Als vakman weet jij natuurlijk precies wat er nodig is om een houten vloer of parket te leggen. Dat heb je immers al honderden keren gedaan. Toch helpt het in de voorbereiding van je volgende klus om alle essentiële tools een keer op een rijtje te zetten. Zorgen dat je de juiste materialen in huis hebt, helpt je om snel te werken en het beste resultaat op te leveren voor je klant. Welke tools zijn er nu écht onmisbaar voor het leggen van een houten vloer die je wil verlijmen en vernagelen? Wij zetten het overzichtelijk voor je op een rij!

Meet- en tekengereedschap

Een strak gelegde vloer begint bij het tot in detail uitmeten van je vloerdelen, en de aanpassingen die je eraan moet maken. Alleen zo zorg je dat je vloer straks als een legpuzzel gelegd kan worden! Onmisbare items bij het uittekenen van de afmetingen zijn natuurlijk een potlood, maar ook een duimstok, rolmaat en winkelhaak. Beknibbel niet en neem ze gewoon allemaal mee naar je klus.

Ook een verstekhaak of zwaaihaak kunnen je flink wat tijd besparen: hiermee teken je gemakkelijk een zaagsnede onder een bepaalde hoek uit.

De juiste zaag

Weet je eenmaal welke vloerdelen je moet verzagen, dan is de juiste zaag voorhanden hebben natuurlijk ook essentieel. Denk zowel aan zagen voor het grovere zaagwerk, als een zaag voor detailwerk: wellicht is het slim om de keuze te hebben en zowel een handzaag als een cirkelzaag en een decoupeerzaag paraat te hebben. Dan kan je per zaagklus kiezen welke zaag het best geschikt is! Denk ook aan een verstekzaag om snel in de juiste hoek te kunnen afkorten.

Lijmkam en de juiste parketlijm

Zoals gezegd zijn we er in dit artikel vanuit gegaan dat je als echte vakman er bij voorkeur voor kiest om een vloer niet zwevend te leggen, maar hem juist zo solide mogelijk aanbrengt. Dat wil zeggen: verlijmd en vernageld. Je klus begint in dat geval met het verlijmen van de vloer: de juiste lijm is dan essentieel, net als een lijmkam die ervoor zorgt dat de lijm goed over het oppervlak verdeeld kan worden. Kies een lijmrilhoogte voor je lijmkam die aansluit bij het type vloer dat je legt: dat is belangrijk voor de hechting en het uiteindelijke resultaat.

Tacker

Snel en onzichtbaar je houten vloer extra verankeren doe je met een tacker. Dit apparaat helpt je om snel te werken, de houten vloer stevig aan de ondervloer te verankeren en nagels of nietjes onder de juiste hoek en op de juiste diepte in het hout te drijven. Met recht een onmisbare tool, dus! Extra vernageling helpt de werking van de vloer af te remmen en zorgt voor een 100% strak resultaat.

  • Snel extra verankering aanbrengen
  • Ook onder een hoek of voorbij het oppervlak indrijven

Afwerklijsten en plinten

Een vloer is pas écht af als de randen naadloos overgaan in een ander vloerdeel, of in de muur ernaast. Vergeet dus zeker niet afwerklijsten en plinten in te slaan om je voorbereiding compleet te maken! Matchende plinten zijn echt de kers op de taart als het om een vloer leggen gaat en mogen dus niet ontbreken in jouw standaard toolkit. Match de plinten met de kleur van de vloer of met de kleur van de muur voor een optisch rustig effect.

Bestel bij dé groothandel voor de vloerenlegger

Mis je nog één van deze benodigdheden, of is één van je meest gebruikte tools aan vervanging toe? Maak het jezelf dan gemakkelijk en meld je aan als klant bij dé specialist voor de vloerenvakman: Floormade.nl. Ze hebben standaard alles op voorraad wat jou helpt om snel en professioneel te kunnen werken. Kwaliteitsproducten van de beste merken, maar dan zeer voordelig geprijsd. Dat klinkt je toch als muziek in de oren?

Op werkdagen voor 15:30 uur besteld betekent dat je order de volgende werkdag al bij jou op locatie bezorgd wordt. Zo kan jij je voor de volle 100% richten op jouw passie: de mooiste vloeren leggen voor je klant.