Waarom kiezen voor een duoplank vloer?

duoplank vloer
door mariekeknippers@ram-marketing.nl
Categorie: Bedrijven

Bij het leggen van een nieuwe vloer heb je de keuze uit zoveel verschillende opties, dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ben je fan van echt hout, maar wil je een onderhoudsvriendelijke vloer die zo min mogelijk werkt? Dan is een duoplank vloer wellicht een slimme optie. Deze relatief nieuwe vloersoort kent vele voordelen en is daardoor de laatste jaren bijzonder populair. Wat die voordelen zijn? Dat leggen we je graag uit!

+ De look & feel van een massief houten vloer

Door voor een duoplank vloer te kiezen, behoud je een toplaag van echt, massief hout. Alleen de onderlaag is gemaakt van multiplex, maar daar zie je in het uiteindelijke resultaat toch niets van. In het dagelijks gebruik ziet het eruit als een massief houten vloer, en zo voelt hij ook aan. Toch betaal je een stuk minder, en is de vloer een stuk makkelijker te leggen!

+ Tot wel 80% minder werking

Bang voor een vloer die constant kraakt, en bij het minste temperatuursverschil beschadigt door uitzetten of krimpen? Dat zal je bij een duoplank vloer niet gebeuren. De slimme onderlaag van multiplex reduceert de werking van je vloer met tot wel 80% ten opzichte van een echte houten vloer. De vloer is zo goed als vormvast, wat er ook gebeurt na het leggen!

+ Zwevend of verlijmd te leggen

Voor iedere legvoorkeur biedt een duoplank vloer uitgebreide mogelijkheden. Snel en zwevend leggen, of juist de vloer verlijmen aan de ondergrond? Het kan allemaal. Handig als je bijvoorbeeld je vloer nog mee wilt nemen naar een volgend huis, of juist waarde wil toevoegen aan dit huis. De keuze is aan jou!

+ In vele stijlen te verkrijgen

Welke houtsoort ook je voorkeur heeft, je legt hem gemakkelijk met een duoplank vloer. Een whitewash eiken vloer? Een rustieke grenen look? Alles is te realiseren in combinatie met een multiplex onderlaag. Daarmee ligt dus ieder effect ook binnen handbereik. Ga voor een klassieke rechte plank, of een ander speels legpatroon: met een duoplank vloer liggen alle mogelijkheden open.

+ Geschikt voor gebruik met vloerverwarming

Een houten vloer in combinatie met vloerverwarming, dat kan toch helemaal niet? Wel met een duoplank vloer! Omdat de werking van de vloer goed wordt opgevangen en de warmteweerstand tegelijkertijd minimaal is, kan je dit type vloer prima combineren met vloerverwarming. Ideaal voor in een moderne woning! Pas er wel op dat de totale dikte van je vloer niet meer is dan 15 mm; dan zou je rendement van je vloerverwarming kunnen verliezen.

Als professional een duoplank vloer kopen?

Ben jij vloerenlegger en zoek je een goed adres om je duoplank vloer bij in te kopen? Floormade heeft altijd een grote selectie duoplank vloeren op voorraad en biedt de professional nog vele andere voordelen. Wat dacht je van een razendsnelle levering, gedegen advies bij aanschaf en interessante kortingen? Schrijf je direct in als klant en ontdek alle voordelen online!

Alle vloeren van Floormade >